Торта “Виваче”

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

3 с.л. какао
300 г бишкоти
4 с.л. пудра захар
2 ванилии
1 к.ч. прясно мляко
5 яйца
4 с.л. коняк
100 г захар
250 г меко масло

За крокана:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. счукани орехи

Начин на проготвяне:

Карамелизирайте захарта за крокана и сипете в нея орехите. Разбъркайте. Изсипете карамела върху дъска, покрита с хартия за печене. След като кроканът изстине го счукайте в хаванче. Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Разбиването може да го направите на топла водна баня. Ароматизирайте с ванилията. В друг съд разбийте добре маслото с пудрата захар. Смесете двата крема и добавете какаото.
Смесете млякото и коняка. Нарежете бишкотите на парченца и ги напръскайте с млякото. Объркайте ги с крема и накрая сипете и крокана. Внимателно разбъркайте всичко. Изсипете готовата смес в тортена форма с подвижен пръстен. Загладете отгоре и оставете тортата за един ден в хладилника, за да се стегне и спои.

10959589_10203754078988283_6193272420716874872_n

1601420_10203754079708301_3041492094935779642_n

10959492_10203754080108311_7180121408718354748_n

Leave a comment